...

Evropska noć istraživača: Istražuj kroz noć, u znanju je moć!Program tokom Noći istraživanja:

Gradski muzej Subotica će tokom trajanja manifestacije, u petak, 28. septembra 2018. od 16 do 22 časa otvoriti svoja vrata za istraživače i predstaviti aktuelne izložbe: Galerija vojvođanskih mađarskih likovnih umetnika (1830-1930), Oskar Vojnić 1864 – 1914, Umeće restauracije, Čudo Olaša: Čipka.

Radionice u Gradskom muzeju Subotica:

16 – 18 časova Čudo Olaša: Čipka – upoznavanje sa izradom olaške čipke

18 – 19 časova Džinovi ledenog doba – projekcija slika i upoznavanje sa muzejskim arheološkim materijalom tog doba

Evropska noć istraživača je događaj posvećen popularizaciji nauke i učenju kroz zabavu. Vreme je da se još jednom upustimo u otkrivanje naučnih tajni, da zavirimo iza kulisa najneverovatnijih naučnih eksperimenata i zajedno iznova otkrijemo sva uzbuđenja koja sa sobom nose naučna istraživanja! Jer, bez obzira na to da li nam se ove godine pridružuješ prvi put ili, kao mi, u naučnim vodama plivaš već duže vreme, treba da znaš da je put kojim se kreću naučnice i naučnici iz dana u dan drugačiji, uzbudljiviji, pun uspona i padova, iznenadnih otkrića ali i rezultata koje samo uz malu pomoć nauke možemo da predvidimo. I želeli bismo da baš ti budeš deo naše ekipe ove noći.

Evropska Noć istraživača, trinaesta po redu, ove godine će se održati 28. septembra od 15 časova do ponoći u dvadeset sedam zemalja uključujući i Srbiju, a deo naučne zabave preneće se i na 29. septembar! Dakle, da li si spreman/a da se otisneš sa nama u još jednu naučnu avanturu? Istražuj kroz noć, u znanju je moć!

Noć istraživača je podržana od strane Evropske komisije u okviru Marija Sklodovska-Kiri akcije, koji predstavlja program Evropske Unije za jačanje evropske istraživačke karijere.