Gradski muzej u Subotici nudi sadržajni program za sve uzraste i svako životno doba, od dece u vrtiću do penzionera. Pored mogućnosti tradicionalnog vođenja kroz muzej, nudimo i posebne pedagoške programe.

Za sve grupne posete sa stručnim vođenjem ili muzejske radionice potrebno je da bude minimum 5, a maksimum 30 posetilaca.
Stručno vođenje ili radionice potrebno je zakazati telefonom (+381 (0)24 555 128) ili mejlom na adresu submuzpedagog@gmail.com.
Prilikom prijave dostaviti sledeće informacije:
– izabrani program
– broj posetilaca
– uzrast
– kontakt.

Programi

1. Stručno vođenje kroz izložbu
Tokom stručnih vođenja, kustosi naše ustanove predstavljaju odabranu tematsku izložbu ili stalnu postavku.

2. Čas u muzeju u vezi s aktuelnom izložbom
Pružamo mogućnost nastavnicima i profesorima lokalnih škola da drže časove po nastavnom planu i programu koji su povezani sa aktuelnim izložbama muzeja. Po potrebi obezbeđujemo i tehničku opremu (npr. projektor, laptop).

3. Muzejske radionice
Muzejskim radionicama nudi se prilika za učenje u neformalnom okruženju kroz iskustva (doživljaje), aktivnost i zabavu. Ujedno se iskorišćava najveća snaga muzeja, da se učesnici susreću sa autentičnim predmetima.

Muzejske radionice vezane za stalne postavke
1. U okviru postavke Galerije vojvođanskih Mađara (18301930) proširujemo učenička saznanja o secesiji. U tome nam pomažu: dvojezična publikacija o ovoj zbirci čiji su autori koleginice iz umetničkog odeljenja, izložena dela i drugi muzejski predmeti.
2. Zainteresovane grupe mogu učestvovati u sledećim muzejskim pedagoškim programima u okviru stalne postavke Prirodnjačkog odeljenja Priroda i čovek:
Džinovi ledenog doba – radionica o megafauni tokom poslednjeg glacijalnog perioda u Evropi
Orkrij drvo – radionica o prepoznavanju drveća sa subotičkih ulica
Šta zuji ovde? – radionica o insekatima oprašivačima
Ptice – dinosaurusi savremenog doba – radionica o evoluciji ptica.