Gradski muzej u Subotici nudi sadržajni program za sve uzraste i svako životno doba, od dece u vrtiću do penzionera. Pored mogućnosti tradicionalnog vođenja kroz muzej, nudimo i posebne pedagoške programe.

Kontakt osoba:
Aniko Mihajlović Baba, muzejski pedagog
Tel: 381 (0)24 555 128/ l. 119
E-mail: anikobaba1@gmail.com

Programi

1. Vođenje kroz izložbu

U Gradskom muzeju organizuje se vođenje kroz izložbu po uzrastima. Vođenje se organizuje samo uz prethodnu najavu posetilaca.
Grupa može da sadrži maksimalno 30 osoba.
Vođenje kroz izložbu staje: 1 500 din. po grupi
Da bi se pripremili za prijem grupe, potrebni su nam sledeći podaci:
– naziv škole ili institucije
– ime i prezime nastavnika, odnosno grupovođe
– broj posetilaca
– uzrast (životna dob)

2. Čas u muzeju u vezi s aktuelnom izložbom

3. Vođenje grupa na stalnim postavkama

1. U okviru postavke Galerije vojvođanskih Mađara (1830-1930) proširujemo učenička saznanja o secesiji. U tome nam pomažu: dvojezična publikacija o ovoj zbirci čiji su autori koleginice iz umetničkog odeljenja, izložena dela i drugi muzejski predmeti.

2. Izložbom o Oskaru Vojniću (1864-1914) đaci se upoznaju sa jednom od najinteresantnijih zbirki Etnološkog odeljenja. Govori se o saznanjima o kvalitetu života i o podacima koji su sačuvani na fotografijama. Sve se to može povezati sa temama iz istorije, prošlosti Subotice. Deca otkrivaju izložbu pomoću baterijskih lampi zatim slede razgovori, crtanje i bojanje, a završava se jednim plesom u „zoo-vrtu”.

3. U okviru izložbe Prirodnjačkog odeljenja zainteresovane grupe sa muzejskim pedagogom razgovaraju o Džinovima ledenog doba, pored toga mogu se upoznati sa nalazima vezanim za odabranu temu, mlađe grupe završavaju radionicu sa bojankom, a starije grupe sa crtanjem jedne teme sa izložbe.