A Szabadkai Városi Múzeum tartalmas programokat kínál minden korosztály számára, az óvodáskortól a nyugdíjasig. Intézményünkben lehetőséget nyújtunk a kiállítások hagyományos tárlatvezetése mellett különböző típusú múzeumpedagógiai foglalkozásokon való részvételre is.

Kapcsolattartó:
Mihájlovity Bába Anikó, múzeumpedagógus
Tel: +381 (0)24 555 128/ l. 119
E-mail: anikobaba1@gmail.com

Programok

1. Tárlatvezetés

A Szabadkai Városi Múzeumban korosztályokhoz alakított tárlatvezetés igénybevételére nyújtunk lehetőséget. Tárlatvezetőt csak előzetes bejelentkezés alapján tudunk biztosítani.
Egy-egy csoport maximális létszáma: 30 fő
A tárlatvezetés díja: 1500 din / csoport
A csoport fogadásának megfelelő előkészítéséhez a bejelentkezéskor kérjük a következő adatok megadását:
– az iskola vagy intézmény neve, címe;
– a bejelentést tevő tanár neve, elérhetősége;
– a csoport várható létszáma;
– a látogatók korcsoportja vagy az osztály megnevezése.

2. Az egyes kiállításokhoz kapcsolódó múzeumi tanórák

3. Az állandó tárlatokhoz kapcsolódó programok

1. Vajdasági Magyar Képtár (1830–1930) tárlathoz kapcsolódó program keretében elmélyítjük a diákok szecesszióval kapcsolatos tudását. A tárlatvezetés során bemutatjuk a kiállítás tárgyait és más múzeumi tárgyakat, de felhasználjuk a művészeti osztály munkatársai által szerkesztett kétnyelvű munkafüzetet is.

2. A Vojnich Oszkár (1864–1914) tárlathoz kapcsolódó programon a diákok megismerhetik a néprajzi osztály gyűjteményének egyik legérdekesebb részét. Szó esik a tájékozódásról, az életminőségről, a fényképek által megállapítható tényekről, amelyeket teljesen be tudunk építeni a Szabadka története/múltja témába is. A gyermekek lámpás kiállítás-felfedezésen vesznek részt, amit beszélgetés, rajzolás/színezés követ, végül a programot egy tánccal zárjuk, amellyel „ellátogatunk egy állatkertbe”.

3. A természettudományi tárlat keretén belül az érdeklődő csoportok a Jégkorszak óriásairól beszélgethetnek a múzeumpedagógussal, emellett pedig megismerkedhetnek az őslénytani leletekkel. A program részeként a fiatalabb korosztályok színezőket is kapnak, míg az idősebb korosztályok képzőművészeti foglalkozáson vesznek részt.