...

Bela Duranci-bibliográfiaAz újvidéki Forum Könyvkiadó Intézet és a Szabadkai Városi Múzeum szeretettel meghívja Bela Duranci-bibliográfia (1960–2020) című kötet bemutatójára, amelynek szerzői Papdi Izabella és Ivona Vojnić Hajduk. A bemutatóra 2022. december 14-én 17 órai kezdettel kerül sor a Szabadkai Városi Múzeumban (Zsinagóga tér 3.).

Köszöntőt mond Mihájlovity Bába Anikó, a Szabadkai Városi Múzeum igazgatónője.
Az est vendégei: Papdi Izabella és Ivona Vojnić Hajduk bibliográfusok, Náray Éva, Duranci Bela szövegeinek fordítója, Sava Stepanov művészettörténész, Virág Gábor, a Forum Könyvkiadó Intézet igazgatója.
Az est házigazdája: Ninkov K. Olga, művészettörténész.

A bibliográfia létrejötte elsősorban Papdi Izabella szabadkai bibliográfusnak és kolléganőjének, Ivona Vojnić Hajduk könyvtárosnak az érdeme. A bibliográfia készítését és kiadását a Szabadkai Városi Múzeum Művészeti Osztálya támogatta. A Forum Könyvkiadó Intézet Bela Duranci kilencvenedik születésnapja alkalmából tervezte az anyag közreadását, ő azonban sajnos, egy nappal a kézirat hozzá való eljuttatása után elhunyt. Ezzel a bibliográfiával életrajza, de a szakma és a szélesebb olvasóközönség is beszédes és figyelemre méltó új dimenziót kap. (Ninkov K. Olga)