...

Historizmus a BácskábanSzeretettel meghívjuk a Historizmus a Bácskában konferenciakötet bemutatójára, melyet az Európai Örökség Napok eseménysorozat jegyében, 2022. 9. 8-án 12 órai kezdettel tartunk a Szabadkai Városi Múzeumban (Zsinagóga tér 3.).

A kötetet méltatják: N. Kovács Zita művészettörténész, a bajai Türr István Múzeum igazgatója és Džamić Vladimir művészettörténész, a belgrádi Köztársasági Műemlékvédelmi Hivatal tanácsosa.

A tanulmányok szerzői: Neda Džamić, Fábián Borbála, Bogdan Janjušević, Kothencz Kelemen, Kordé Nóra, Korhecz Papp Zsuzsanna, Kovács N. Zita, Lakatos Adél, Ljiljana Lazić, Miomir Milić, Ninkov K. Olga, Gordana Prčić Vujnović, Radványi Diána, Terdik Szilveszter, Dejan Vorgić, Ljubica Vuković Dulić; a kötet szerkesztője: Kajdocsi Lovász Gabriella.

A tanácskozások és a kötet a Szabadkai Városi Múzeum és a bajai Türr István Múzeum Magyarország–Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program Historizmus a Bácskában című projekt (HUSRB/1903/33/0040) keretében valósultak meg.