Rediscover


...

Műhelyfoglalkozások a helyi turisztikai termékekrőlA REDISCOVER projekt megvalósítása az első fontos szakasz végéhez érkezett. A projektpartnerek gondozásában összeállításra kerültek a zsidó kulturális örökségi elemek helyi repozitóriumai, amelyek a következő hónapok során megrendezésre kerülő helyi termékfejlesztési műhelysorozat alapját képezték.

A műhelysorozat első elemeként valamennyi partner városban “Inventory Workshop” került megrendezésre. Ezen workshopok keretében a projektpartnerek a helyi zsidó kulturális örökségi repozitóriumok áttekintésére, más partner városok inspiráló esettanulmányainak bemutatására és a potenciális helyi és közös turisztikai termékek vonatkozásában ötletgyűjtésre összpontosítottak.

A folyamat második lépéseként a helyi turizmus fejlesztésében érdekelt partnerek számára „Capacity Building Workshop” került megrendezésre, melynek keretében a résztvevők számára lehetőség nyílt közös kezdeményezések kidolgozására, turisztikai termékfejlesztési folyamatban való részvételre. A workshop résztvevői az érintett helyi szakmai szervezetek, a kis- és középvállalkozások, valamint a helyi civil szervezetek közül kerültek kiválasztásra. A rendezvény céljai között jelenik meg a mind az egyén, mind pedig az intézmény szintjén készség-fejlesztésként hasznosuló képzési elem, melynek fő témakörei között említhető az együttműködési készségek fejlesztése, termékfejlesztési módszertan és képzés, üzleti tervezési módszertani képzés.

A termékfejlesztési műhelysorozat utolsó állomásaként minden partnervárosban megrendezésre került a „Match-making Workshop”, amelynek során a helyi érdekeltek, turisztikai szolgáltatók és a kapcsolódó intézmények részvétele különös hangsúlyt kapott. Ezen szakmailag körülhatárolt, moderált események célja már az integrált idegenforgalmi kezdeményezések, valamint a kiválasztott érdekeltek közötti együttműködési lehetőségek azonosítása, ehhez kapcsolódóan pedig más partner városok esettanulmányainak bemutatása.