...

HID – književni časopisDatum: 21. avgust 2019. u 18 časova
Mesto: Gradski muzej Subotica

„Hid” („Most”) je književno-umetnički časopis koji se bavi brojnim društvenim temama i izlazi od 1934. godine. Grupa mladih autora koji čine Krug Mosta ove godine obeležava desetu godinu postojanja. Časopis će predstaviti glavni urednik Laslo Patoč, kao i članovi uredništva i stalni autori časopisa Peter Antalovič, Mikloš Benedek, Timea Biro, Karolj Heredi, Dora Komaromi, Emeše Lošonc-Kelemen i Kristina Orovec. Moderatorka je Emeke Berenji.

Književno veče će se održati u sklopu projekta ,,Colourful Cooperation,, koji se finansira kroz Interreg–IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija.

Ulaz je slobodan. Dobrodošli!

Projekat Colourful Cooperation – Raznobojna saradnja, kao što i sam njen naziv nagoveštava, jeste raznobojna, dinamična saradnja stanovništva i posetilaca pograničnog područja Mađarske i Srbije, na čije programe su svi dobrodošli. Zahvaljujući lokalnim običajima i kulturnoj raznobojnosti u jednoj od najzanimljivijih regija Evrope, na teritoriji Evroregije DKMT nalaze se županije Bač-Kiškun i Čongrad, kao i Autonomna pokrajina Vojvodina. Na ovim područjima već vekovima zajedno žive mnoge nacije, čuvajući svoju tradiciju i svoje običaje, te čineći tako svakodnevicu raznobojnijom. Colourful Cooperation promoviše regionalne umetnike i kulturne programe i ovaj raznobojni projekat će uskoro iznedriti Mađarski kulturni centar na Paliću, buduće mesto susreta i razmena ideja, mesto u kome će se pružati podrška regionalnim umetnicima i promovisati najrazličitiji trendovi u kulturi.