...

Híd – irodalmi folyóiratIdőpont: 2019. augusztus 21., 18 óra
Helyszín: Szabadkai Városi Múzeum

A Híd egy 1934 óta megjelenő irodalmi, művészeti és társadalomtudományi folyóirat. A laphoz kötődő, fiatal szerzőkből álló csoportosulás, a Híd Kör az idén ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját. Hagyományosan ennek tagjai közül kerülnek ki a 2012 nyara óta kiadott Fiatal alkotók számának szerkesztői. Erről és a folyóirattal kapcsolatos további tervekről Patócs László főszerkesztő, valamint a szerkesztőség tagjai és a lap állandó szerzői, Antalovics Péter, Benedek Miklós, Bíró Tímea, Herédi Károly, Komáromi Dóra, Losoncz-Kelemen Emese és Orovec Krisztina fognak beszélni. Az est moderátora Berényi Emőke.

Az est az IPA Határon Átnyúló Együttműködés Magyarország-Szerbia Program által finanszírozott Colourful Cooperation elnevezésű projekt keretein belül kerül megvalósításra.

A belépés ingyenes. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A Colourful Cooperation projekt a programterületen a kulturális turizmus fellendítését tűzte ki célul. A projekt célja egy a magyar-szerb határtérséget (a DKMT Eurorégióhoz tartozó Bács-Kiskun és Csongrád megye, valamint Vajdaság Autonóm Tartomány) átfogó kulturális stratégia kidolgozása, online magyar-szerb nyelvű információs és hírközpont kialakítása, a szerb kultúra központjának kialakítása Mórahalmon, a magyar kultúra központjának kialakítása Palicson, valamint Újvidék, mint Európa jövőbeni kulturális fővárosának és környékének integrálása a magyar-szerb határtérség kulturális – turisztikai életébe. A Projekt részeként az újonnan létesített kulturális központok és újvidéki kiállítások, kulturális programok és kreatív műhelyek nagy számának ad majd helyet. A különböző népcsoportok tagjai ezeken a rendezvényeken megismerhetik egymás kulturális értékeit, hagyományait, művészi eredményeit és művészeit. A projekt ezenfelül részletes kulturális és idegenforgalmi információkkal és célzott hírkampányokkal segíti elő a magyar–szerb határtérségen belüli kulturális együttműködés és idegenforgalom fejlődését.

Az Interreg–IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program az Európai Unió 2014–2020 időszakra vonatkozó pénzügyi keretrendszerének az előcsatlakozási eszközbe (IPA) tartozó egyik kezdeményezése.