...

Európai kutatók éjszakája: Kutass az éjszakán át – tudásban a hatalom!Időpont: 2018. szeptember 28., péntek, 16-tól 22 óráig

A Szabadkai Városi Múzeum az Európai kutatók éjszakája rendezvény keretében megnyitja kapuit a kutatók számára, és bemutatja jelenlegi kiállításait: Vajdasági Magyar Képtár (1830-1930), Vojnich Oszkár 1864-1914, Kiskunhalas csodája: a csipke.

Foglalkozások a Szabadkai Városi Múzeumban

16-18 óráig: Kiskunhalas csodája: a csipke – ismerkedés a csipkekészítéssel

18-19 óráig: A jégkorszak óriásai – vetítéssel egybekötött műhelymunka és a régészeti anyaggal való ismerkedés

Az Európai kutatók éjszakája a tudományt és a szórakoztató tanulást népszerűsíti. Itt az idő, hogy ismét elmerüljünk a tudomány titkaiban, hogy bekukkantsunk a leghihetetlenebb kísérletek kulisszái mögé, és együtt fedezzünk fel mindent újra: minden izgalmat, amelyet magában hordoz a tudományos kutatás! Attól eltekintve, hogy most csatlakozol hozzánk először, vagy mint mi, már hosszabb ideje forogsz tudományos körökben, amelyekben a tudósok is napról napra mozognak, minden nap más, izgalmasabb, tele felemelkedéssel és hanyatlással, hihetetlen felfedezésekkel, de eredményekkel is, amelyeket a tudomány segítségével akár előre is láthatunk.

Ezeken az estéken légy te is része csapatunknak!

Az Európai kutatók éjszakája idén tizenharmadik alkalommal kerül megrendezésre szeptember 28-án, 15 órától éjfélig, huszonhét országban, Szerbiával együtt. E tudományos játék szeptember 29-én folytatódik!

Állj készen, hogy egy újabb tudományos kalandban vehess részt! Kutass éjszaka, mert a tudásban a hatalom!

Az Európai kutatók éjszakáját az Európai Bizottság támogatja a Marie Skłodowska-Curie akció keretében, amely az Európai Uniónak azt a programját képviseli, mely Az európai kutatási karrier megerősítése céljából jött létre.